Over mij

Mijn naam is Lucas. Mijn missie is je te helpen met het engineeringsvraagstuk waar je mee worstelt en je hierin te ontzorgen. Ik doe dit voor al mijn klanten sinds ik in 2017 mijn eigen bedrijf ben gestart, daarvoor deed ik dat ook al maar dan voor een aantal werkgevers.

Ik zie graag dat het goed gaat met mijn klanten en ik help graag mee om daar een stukje aan bij te dragen. Daar haal ik mijn energie uit en het betekend ook vaak meer opdrachten! Hierbij vind ik goed contact met elkaar erg belangrijk, helemaal in sommige fases van een engineeringstraject. Als het werk eenmaal is opgeleverd en het blijkt tóch dat we elkaar verkeerd hebben begrepen is dat namelijk voor niemand prettig.

Mijn kennis en kunde is gericht op Mechatronica. Gezien ik vanuit het verleden altijd al een brede interesse in de techniek heb gehad is het voor mij heel prettig dat dit overkoepelende vakgebied een steeds bredere inzet krijgt in de technische wereld. Door scholing en praktijkervaring heb ik ruime kennis in:

Besturingstechniek

o.a. Siemens S7, LOGO! Soft, diverse veldbussystemen waaronder Profinet en IO-Link

Elektrotechniek

Ik ontwerp, assembleer en plaats besturingskasten voor toepassingen zoals bandentransport, netwerk infrastructuur, speciaalmachines en testapparatuur. Ook verzorg ik voor mijn buren Vanlife Platform de elektrische installaties van de campers die zij met hun klanten maken.

Mechanische engineering

Wanneer je op zoek bent naar (deel) engineering van bijvoorbeeld een productiehulpmiddel of kleine speciaalmachine kan ik je hierin ondersteunen. We maken dan vooraf een pakket van eisen en voeren, wanneer dat nodig is, een pre- engineering uit. Er worden precies zoveel controlemomenten toegevoegd zodat het duidelijk is dat het concept voldoet aan het pakket van eisen, als het om een project gaat met een groter risico kunnen we ook besluiten een prototype te maken vóórdat er geïnvesteerd hoeft te worden in een definitief productiemiddel, hierdoor blijft het risico en de investering beperkt.

Robotica

Bij het realiseren van diverse speciaalmachines heb ik gebruik gemaakt van 6- assige ABB robotmanipulator. Deze worden vaak toegepast in machines die flexibel inzetbaar moeten zijn door bijvoorbeeld een grote spreiding aan te verwerken productformaten. Wanneer het de juiste oplossing is voor het probleem zet ik ze graag in omdat ik er ruime ervaring mee heb.

Netwerk

Mijn kracht is dat ik zelf over een hoop kennis beschik om projecten van a tot z te kunnen verzorgen.
Het komt natuurlijk ook voor dat ik wel wat hulp kan gebruiken met een specifiek vraagstuk of puur capaciteit nodig heb met assembleerwerk, hiervoor kan ik gebruik maken van mijn netwerk. Ik investeer hier goed in omdat we elkaar nodig hebben om bepaalde uitdagingen aan te kunnen gaan én het ook nog eens leuk is samen. Het netwerk bestaat uit:

  • Assemblagehulp
  • Geschoolde lassers
  • FEM- analist (voor sterkteberekeningen)
  • PLC- programmeurs
  • Zelfstandigen werkzaam in de TD van diverse bedrijven